marți, 25 martie 2014

Bruschete cu ciuperci

Ingrediente:

4 felii de paine (nu foarte mari)
1 catel de usturoi
ulei de masline
1 punga amestec de ciuperci congelate (300gr; punga mea contine pleurotus, champignon, shiitake, hribi si ghebe)
3 linguri ulei
50 ml vin alb sec
1 lingura unt
1 fir mic rozmarin
2 fire cimbrisor
2 fire patrunjel
sare, piper, chili

Mod de preparare:


  1. Intr-o tigaie larga se incing 2 linguri de ulei. Se pun ciupercile congelate si se soteaza pana se decongeleaza complet (verificati sa nu mai fie tari). Scoateti ciupercile din tigaie cu o paleta cu gauri si presati-le sa se scurga bine de suc.
  2. In tigaie ar trebui sa va fi ramas lichidul de pe ciuperci (cam 100-150 ml). Adaugati in el rozmarinul si cimbrisorul si fierbeti la foc mare sucul, pana se reduce la jumatate (cand dati cu lingura se vede ca e usor vascos, raman urme clare pe fundul tigaii). Dureaza cam 2 minute reducerea. Adaugati vinul si reduceti-l si pe el la jumatate (inca cam 2 minute). Adaugati untul si amestecati rapid si fierbeti cam 30 secunde, pana sosul se ingroasa.  Scoateti verdeturile din tigaie. Scurgeti tot sosul intr-un bol.
  3. Stergeti tigaia cu un servetel si adaugati 1 lingura de ulei. Cand s-a incins bine, adaugati ciupercile si sotati-le la foc mare pana se rumenesc usor. Condimentati-le cu sare si piper dupa gust.
  4. Puneti ciupercile sotate in sos. Adaugati patrunjelul tocat fin. Amestecati. Ciupercile preparate astfel sunt bune si reci si caldute. Se pot reincalzi daca doriti.
  5. Paine se prajeste in cuptor sau toaster. Se stropeste cu ulei de masline si se freaca cu usturoi dupa gust. Se pun ciuperci pe fiecare felie, avand grija sa puneti pe fiecare si sos. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu