duminică, 16 martie 2014

Cele mai sanatoase fructe

Toate fructele sunt sanatoase, dar dintre acestea, cateva intra in categoria cele mai sanatoase fructe. Proportia ideala de minerale si vitamine din acestea, procentul ridicat si foarte ridicat de fibre fac din cele mai sanatoase fructe, cele mai bune alegeri. Toate pot fi incluse in dieta cu fructe.
Cap de lista, in categoria cele mai sanatoase fructe sunt citricele, iar dintre acestea la loc de cinste sunt: portocalele, mandarinele, lamaile si grapefruit-ul. Toate sunt pline de antioxidanti, care au capacitatea de a proteja, in special, sistemul cardiovascular, dar si aparatul digestiv, inclusiv ficatul, de diferite forma de cancer.
Sunt foarte bogate in vitaminele A si C si au capacitatea de a reduce nivelul colesterolului din sange. Profiti cu adevarat de beneficiile acestor fructe doar daca le mananci intregi. Sucurile sunt perfecte daca cuprind si pulpa fructelor si sunt consumate imediat dupa preparare, fara adaus de zahar.
Coacazele sunt unul din fructele pe care nu le prea luam inseama, desi sunt printre cele mai sanatose, iar la latitudinea noastra, cresc din belsug. Fac parte din categoria fructelor de padure si trebuie consumate repede dupa ce au fost culese. Au foarte putine calorii, sunt foarte bogate in vitamina C, care in mod exceptional isi pastreaza toate proprietatile fie ca sunt congelate, preparate sub forma de gem sau consumate ca atare, ceea ce le face niste fructe cu totul si cu totul speciale. Contin antioxidanti specifici care au proprietati miraculoase asupra inimi, sistemului digestiv si cresc imunitatea generala.
Caisele, fructe ale verii sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe prin cantitatea uriasa de vitamina A pe care o contin. Originare din China, foarte bogate in antioxidanti, minerale si vitaminele, caisele sunt printre cele mai bune surse de potasiu fiind indicate mai ales dupa antrenamentele fizice pentru ca au calitatea de a combate crampele musculare.
Kiwi este originar din China si este fructul ideal pentru un aport de zahar natural. Are foarte putine calorii, merge perfect in toate dietele, este foarte bogat in vitamine (C, E si cele din grupul B), foarte bogat in minerale, orfera energie de foarte buna calitate si este suport excelent pentru celula nervoasa. Kiwi este unul dintre cele mai sanatoase fructe si pentru beneficiile admirabile pe care le aduce  tubului digestiv.
Murele sunt si ele considerate printre cele mai sanatoase fructe ca urmare a continutului foarte mare de calciu si vitamina A. Calciul din mure este foarte usor asimilat. In plus, ca si coacazele isi pastreaza integral beneficiile daca sunt preparate sub forma de gem, scrie Journal  des femmes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu