sâmbătă, 29 martie 2014

Cozonac cu cacao

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 10 g drojdie
  • 50 g margarină
  • 20 g zahăr
  • 150 ml lapte 
  • 5 oua
  • 15 g cacao
  •  un praf de sare
  • 1 lingurita margarina pentru uns tava
  • 3 lingurite de miere

  • Mod de preparare:


    1. Se încalzeste laptele  si se dizolva drojdia amestecând-o cu furculiţa pâna face basici. Se amesteca faina, ouale batute,sarea si zaharul. Apoi se adauga margarina topită.
    2. Se amesteca si se framânta aluatul timp de 10 minute. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut timp de o ora. Se întinde aluatul într-un dreptunghi, se presara cacaua si se ruleaza. Se asaza într-o tava unsa cu margarină, se acopera si se lasa la crescut înca o ora si 30 de minute.
    3. Se coace apoi timp de 30-40 de minute.
    4. Cand cozonacul este scos de la cuptor,se unge pe deasupra cu mierea diluata cu putina apa.



    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu