duminică, 16 martie 2014

Gogosi pufoase cu unt

125ml apa calduta
125ml lapte caldut
60g unt topit
3 galbenusuri
100g zahar tos
2 pliculete zahar vanilinat Dr.Oetker
Coaja rasa de la o lamaie
1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
500g faina
1 lingurita sare
Mod de preparare:
Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,, in ordinea urmatoare: apa calduta, laptele caldut, untul topit in prealabil in cuptorul cu microunde (atentie san u fie fierbinte), galbenusurile, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, coaja rasa de la o lamiae, pliculetul de drojdie uscata, faina si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1ora 30 minute. Daca nu creste aluatul in acest timp, puteti sa il mai lasati la crescut fara nici o problema.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine, si mai are si alte functii care ajuta mult), puteti framanta aluatul cu mana. Puneti ingredientele intr-un castron mai mare in urmatoarea ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, coaja rasa de lamiae, apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantati bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasati la dospit acoperit cu un prosopel curat, intr-un loc caldut. Lasati la dospit o ora sau mai mult, daca este nevoie.
Dupa 1 ora si jumatate aluatul a crescut frumos.Turnam aluatul din cuva, pe planseta de lucru, infainata bine.Intindeti aluatul intr-o patura cu grosimea de 1cm.Dupa ce am intins foaia de aluat, cu ajutorul unei forme rotunde (poate fi o cana, un pahar), taiem cerculete. Aluatul din jurul cerculetelor, il adunam, il strangem intr-o bila pe care o framanam putin, cat sa devina omogena si intindem din nou o foaie din care putem decupa alte cateva gogosi.Dupa ce am taiat gogoselele, le lasam sa se odihneasca 30 minute.Gogoselele dupa 30 minute.Luam gogosile cu o spatula si le punem la prajit intr-o cratita sau tigaie cu ulei incins.Lasam gogosile sa devina aurii pe o parte apoi le intoarcem si pe cealalta parte (atentie sa nu le ardeti).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu