duminică, 16 martie 2014

Lapte de pasare

Pentru acest desert avem nevoie de:
1 litru lapte;
- 5  ouă;
- 8 linguri de zahăr (3 pentru galbenușuri și 5 pentru spuma de albuș);- 3 plicuri zahăr vanilinat (pentru galbenușuri).


Mod de preparareLaptele îl punem la fiert, într-o oală mai încăpătoare pentru a  putea manevra bulgării de albuș.
Separăm gălbenușurile de albușuri. 
Cele 5 gălbenușuri le frecăm spumă cu 3 linguri de zahăr și cele 3 vanilii. 
Batem  albușurile bine și punem, pe rând, cele 5 linguri de zahăr. Continuăm  până când zahărul se topește, iar spuma de albuș devine consistentă. Albușul bătut îl punem cu lingura (sub formă de bulgări) pe suprafața laptelui fierbând. Bulgării de albuș îi întoarcem pe ambele părți, apoi îi scoatem cu o  spumieră și îi punem într-un castron separat. Atenție, bulgării de albuș nu trebuie ținuți prea mult în laptele fierbând, pentru că se vor subția considerabil. În tot acest timp oala, cu laptele fierbând, se află în continuare la foc mic pentru a nu da laptele pe aragaz. După ce  terminăm de făcut bulgării de albuș în lapte, luăm oala cu lapte de pe foc și o punem de-o parte, timp de 1-2 minute, pentru a se domoli temperatura acestuia; apoi gălbenușurile frecate cu zahăr și vanilie, le amestecăm foarte bine cu laptele și îl așezăm, din nou, pe flacără. Amestecăm încontinuu pentru a nu se prinde de fund, lăsându-l să clocotească la foc mic, circa 5 minute, după care se oprește focul. Apoi, adaugăm bulgării de albuș și lăsăm să se răcească. Îl așezăm în boluri mai mici și îl putem servi.
Este un desert foarte ușor de făcut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu