sâmbătă, 29 martie 2014

Papanasi cu dulceata de capsune

Ingrediente:
  • 350 g branza de vaci proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 oua
  • ~ 200 g faina
  • ulei pentru prajit
  • dulceata de capsune
  • smantana
Mod de preparare:
1.Intr-un vas se amesteca branza cu ouale, sarea, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza faina treptat. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale, dar manevrabil. 

2.Din cantitatile mentionate se obtin 5 papanasi. Prin urmare, impartiti o data aluatul in 5. Pentru a obtine fiecare inel, eu am portionat fiecare cincime din aluat astfel: 
- o jumatate pentru inelul de la baza
- 2/3 din a doua jumatate pentru inelul din mijloc
- 1/3 din a doua jumatate pentru \" mot\"

Dupa portionare, am modelat inelele cu mana (consistenta aluatului permite asta fara probleme).

3.Se prajesc in ulei incins. Daca uleiul este exagerat de fierbinte, exista riscul ca papanasii sa se arda in exterior si sa ramana cruzi in interior. Prin urmare, tineti focul spre mediu.

4.Dupa prajire, se asambleaza fiecare papanas, se pun 2 linguri de smantana si 2 linguri de dulceata si se consuma calzi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu