- 1 kg mere
- 200 gr unt
- 3 ouă
- 200 gr zahăr
- 400 gr făină
- 100 ml lapte
- 2 linguriţe esenţă de rom
- 1 lingură zahăr vanilat
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară
- sare
Mod de preparare
- Se amestecă untul (la temperatura camerei) cu zahărul.
- Se adaugă zahărul vanilat şi esenţa de rom.
- Galbenuşurile se încorporează şi ele în crema de unt astfel obţinută.
- Se adaugă laptele.
- Făina şi praful de copt se amestecă într-un bol separat şi apoi se adaugă puţin câte puţin peste compoziţia de plăcintă.
- Merele se spală, se curăţă de coajă, se rad pe răzătoarea mare şi se dau la călit cu scorţişoara şi 2 linguri de zahăr.- Se împarte compoziţia de blat în 2 părţi egale. Se aşează o jumătate într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
- Se aşează merele călite (scurse de zeamă şi răcite) şi apoi un nou strat de aluat. Se dă la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 40 de minute.
- Plăcinta se pudrează cu zahăr vanilat şi se serveşte rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu