Pentru foi :
500 g faina
200 g margarina Rama
3 galbenusuri
100 g zahar
1 praf de copt
100 g smantana
Pentru crema:
300 g lapte
3 linguri faina
200 g zahar
1 pliculet zahar vaniliat
250 g unt
gem de caise
Pentru glazura:
3 albusuri
300 g zahar
Mod de preparare:
Pentru blat: faina impreuna cu praful de copt se freaca bine cu margarina, se adauga galbenusurile zaharul si smantana. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Crema: se amesteca faina cu laptele si zaharul vanilat si se pun sa fiarba pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Intre timp se freaca bine untul cu zaharul si apoi se adauga crema racita. Trei foi se ung cu gem de caise peste care se adauga crema iar pe ultima foaie se pune glazura. Glazura: se bat bine albusurile cu zaharul pe aburi si se pun pe foaie. Se lasa sa se intareasca putin. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu