sâmbătă, 22 martie 2014

Prajitura Mimoza

Ingrediente:

Pentru foi :
500 g faina
200 g margarina Rama
3 galbenusuri
100 g zahar
1 praf de copt
100 g smantana

Pentru crema:
300 g lapte
3 linguri faina
200 g zahar
1 pliculet zahar vaniliat
250 g unt
gem de caise

Pentru glazura:
3 albusuri
300 g zahar

Mod de preparare:
Pentru blat: faina impreuna cu praful de copt se freaca bine cu margarina, se adauga galbenusurile zaharul si smantana. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Crema: se amesteca  faina cu laptele si zaharul vanilat si se pun sa fiarba pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Intre timp se freaca bine untul cu zaharul si apoi se adauga crema racita. Trei foi se ung cu gem de caise peste care se adauga crema iar pe ultima foaie se pune glazura. Glazura: se bat bine albusurile cu zaharul pe aburi si se pun pe foaie. Se lasa sa se intareasca putin. Pofta buna!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu