joi, 27 martie 2014

Tort de mere cu stafide

Ingrediente:

225 grame de faina
O lingurita de praf de copt
2 lingurite de esenta de vanilie si putina scortisoara macinata
100 de grame unt, plus suplimentar pentru uns tava
125 de grame de zahar 
Un ou mare
6-8 linguri de lapte
3-5 mere, decojite, taiate cubulete, plus un mar pentru asezat deasupra
100 de grame de stafide

Mod de preparare:
Incinge cuptorul. Unge tava si tapeteaz-o cu hartie de copt.
 Amesteca faina cu praful de copt si scortisoara. Adauga untul si amesteca cu degetele, pana cand se formeaza un amestec care seamana cu pesmetul fin. Adauga zahar si amesteca din nou. tot cu degetele. 
 Bate oul cu cele 6-8 linguri de lapte si esenta de vanilie, apoi adauga totul in compozitia initiala, pana rezulta un aluat uniform dar gros.
 Adauga stafidele si merele si amesteca. Rastoarna aluatul in tava de copt si aseaza deasupra un mar taiat in felii subtiri. Indeasa putin merele in aluat.
Coace tortul de mere circa 40 minute, pana devine auriu.
Scoate-l din tava dupa ce s-a racorit. 

Serveste cu sos de fructe, frisca sau inghetata. Este delicios. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu