Ingrediente:
§ 5 oua
§ 150 g zahar
§ 50 g unt
§ 500 ml lapte
§ 150
g ciocolata amaruie
§ 5 linguri de faina
§ esenta
de vanilie
Mod de
preparare:
- Galbenusurile se
freaca cu zaharul pana devin ca o crema.
- Se adauga ciocolata
topita impreuna cu untul, racita la temperatura camerei, esenta de vanilie si
faina.
- Adaugam laptele cate putin, iar la sfarsit
incorporam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
- Compozitia se toarna
intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) bine uns cu unt si tapetat cu
faina.
- Se da vasul la cuptor la foc mic, timp de
aproximativ 1 ora, pana se separa blaturile si apar mici crapaturi la suprafata
blatului.
-Se lasa la racit in
tava, apoi se da la frigider pentru cateva ore.
SFAT: A se portiona si servi
dupa ce a stat la frigider timp de 2-3 ore.
Se portioneaza si se
presara cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu