miercuri, 6 august 2014

Zacusca de dovlecei

 Ingrediente:
·         
      1 kg dovlecei
·         2 linguri sare
·         2 cepe mari
·         300g morcovi
·         100g ghimbir ras
·         1-2 ardei iuti
·         2 linguri boabe de mustar
·         750 ml otet
·         250g zahar

 Mod de preparare:
- Dovleceii se curata de coaja si se taie cubulete.Se pun intr-o strecuratoare ,se presara cu sare si se lasa o ora.
- Se clatesc apoi,se scurg si se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt,morcovii dati pe razatoarea mare,ghimbirul,ardeii iuti taiati marunt,boabele de mustar si otetul.
- Se lasa sa fiarba inabusit 25 minute pana se inmoaie.
- Se adauga zaharul si restul de sare,se amesteca pana se dizolva,apoi se lasa sa scada.
- Se pune zacusca in borcane sterilizate si se capseaza,apoi se duc la camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu