duminică, 12 octombrie 2014

Prajitura inteligenta cu ciocolata

Ingrediente:
§   5 oua
§   150 g zahar
§   50 g unt
§   500 ml lapte
§  150 g ciocolata amaruie
§   5 linguri de faina
§    esenta de vanilie

Mod de preparare:
- Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.
- Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul, racita la temperatura camerei, esenta de vanilie si faina.
-  Adaugam laptele cate putin, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
- Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) bine uns cu unt si tapetat cu faina.
-  Se da vasul la cuptor la foc mic, timp de aproximativ 1 ora, pana se separa blaturile si apar mici crapaturi la suprafata blatului.
-Se lasa la racit in tava, apoi se da la frigider pentru cateva ore.
 SFAT: A se portiona si servi dupa ce a stat la frigider timp de 2-3 ore.
Se portioneaza si se presara cu zahar pudra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu