INGREDIENTE/ MOD DE PREPARARE
Pentru blat:
4 oua
100 g zahar
50 g unt topit
2 linguri cacao neagra
4 linguri faina
esenta de vanilie
1 praf de copt
100 g zahar
50 g unt topit
2 linguri cacao neagra
4 linguri faina
esenta de vanilie
1 praf de copt
- Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se
obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezea.
-Galbenusurile frecate cu untul topit si racit si esenta de
vanilie se incorporeaza usor in spuma de albus.
- Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
-Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu inel detasabil (
18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de
25 de minute.
-Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se
lasa la racit, apoi se taie in 3.
Pentru umplutura:
150 ml frisca Hulala cu cacao
350 ml smantana pentru frisca
1 zahar vanilat
1 intaritor de frisca doar daca e absolut necesar
1 lingura zahar
1 borcan compot de visine (720 g)
10 g gelatina
350 ml smantana pentru frisca
1 zahar vanilat
1 intaritor de frisca doar daca e absolut necesar
1 lingura zahar
1 borcan compot de visine (720 g)
10 g gelatina
- Visinile se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama. Punem
deoparte cateva visine pentru decor , iar la restul le scoatem samburii.
- Gelatina o punem la
hidratat in cateva linguri cu apa rece.
- Din zeama de la compot punem deoparte 1/2 pahar pentru insiropat, restul punem intr-un vas si incalzim usor la foc mic.
- Cand s-a incalzit cat sa fie suportabil la deget ( nu
fierbinte) se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste. Se da la
rece pana incepe sa se inchege.
- Smantana pentru frisca foarte rece se bate cu mixerul pana
incepe sa capete o oarecare consistenta, moment in care adaugam zaharul si
zaharul vanilat. Mai batem putin devine pufoasa. Se tine la rece pana se
monteaza tortul.
- Frisca lichida cu cacao se mixeaza pana devine pufoasa si se
intareste. Se poate inlocui cu frisca normala in care adaugati 1-2 linguri
cacao.
- In tava in care am copt blatul punem prima parte de blat,
ungem cu un strat de jeleu, frisca cu cacao, visine si frisca. Acoperim cu cel
de-al doilea blat si repatam operatiunea. Acoperim cu folie alimentara si dam
la rece pentru cateva ore.
- Se rastoarna tortul pe un platou, se imbraca in frisca cu
cacao si se orneaza cu moate de frisca, visine si carlionti de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu