joi, 6 noiembrie 2014

Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente

pentru blat:
250 g biscuiti cu cacao
150 g unt

pentru umplutura:
400 g crema de branza
150 g ricotta (sau branza dulce)
250 g mascarpone
150 g zahar pudra
200 ml frisca lichida
50 g fulgi ciocolata
15 g gelatina granule
1 lingurita extract vanilie
10 picaturi esenta rom

pentru mousse de ciocolata:
200 ml frisca lichida
150 ciocolata neagra
2 linguri cacao neagra
100 g zahar
70 ml coniac de buna calitate

pentru decor:
50 g ciocolata alba


Mod de preparare
- Rupeti biscuitii cu cacao in bucati, dupa care macinati-i fin intr-un robot. 
- Topiti untul si turnati-l  peste biscuitii macinati.
 - Amestecati totul bine. Tapetati cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu inel detasabil si ungeti bine cu unt interiorul formei. 
- Turnati amestecul de unt si biscuiti in forma, dupa care cu ajutorul unui pahar presati biscuitii pe fundul vasului. 
- Tapetati si peretii formei de tort, presati biscuitii bine cu ajutorul unei linguri.
 
 - Dati forma de tort la frigider si pregatiti umplutura.

- Intr-un castron mic hidratati gelatina in 4 linguri cu apa. Intr-un castron incapator amestecati crema de branza, ricotta, mascarpone si zaharul pudra. 

- Adaugati extractul de vanilie si esenta de rom. Amestecati bine.  Topiti cu grija gelatina pe baie de abur, luati 3 linguri din compozitia de branza si incorporati in gelatina topita.
- Turnati amestecul de branza si gelatina peste restul de branza din castronul cel mare si amestecati bine  avand grija sa nu se faca cocoloase. 
- Mixati frisca lichida si adaugati-o amestecului de branza. Impartiti amestecul de branza in  3 parti egale. 
-  Scoateti forma de tort de la frigider si turnati in ea prima parte din amestecul de branza.

- Dati la frigider pentru 15 minute pentru a se intari usor compozitia. Intre timp, adaugati fulgii de ciocolata peste a doua parte de amestec de branza si amestecati. 
- Turnati amestecul cu fulgi de ciocolata peste primul strat de branza, nivelati si dati din nou la frigider.

-Pregatiti mousse-ul de ciocolata: amestecati frisca lichida cu zaharul intr-o craticioara pe care o asezati pe aragaz.
-Aduceti frisca lichida la punctul de fierbere si stingeti focul.
- Adaugati ciocolata neagra si cacaoa si amestecati totul pentru a obtine o compozitie omogena.
- Lasati compozitia sa se raceasca, dupa care adaugati coniacul.
 - Amestecati bine si obtineti un deliciu de crema.
- Amestecati crema de ciocolata cu a treia parte de crema de branza. 
- Scoateti forma de tort de la frgider si turnati amestecul de ciocolata.
- Nivelati bine si dati forma din nou la frigider pentru 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
- Scoateti cheesecake-ul din forma de tort si asezati-l pe platoul de servit, avand grija sa indepartati si hartia de copt de pe fundul tavii.
- Intr-un ibric, aduceti la punctul de fierbere 200 ml apa
- . Stingeti focul.
- Puneti ciocolata alba intr-o punguta, legati punguta la gura si scufundati-o in apa fierbinte pana ce toata ciocolata s-a topit. 
- Taiati cu foarfeca punguta la un colt. Trasati linii de ciocolata alba peste cheesecake.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu