Ingrediente
pentru blat:
250
g biscuiti cu cacao
150
g unt
pentru umplutura:
400
g crema de branza
150
g ricotta (sau branza dulce)
250
g mascarpone
150
g zahar pudra
200
ml frisca lichida
50
g fulgi ciocolata
15
g gelatina granule
1
lingurita extract vanilie
10
picaturi esenta rom
pentru mousse de ciocolata:
200
ml frisca lichida
150
ciocolata neagra
2
linguri cacao neagra
100
g zahar
70
ml coniac de buna calitate
pentru decor:
50
g ciocolata alba
Mod de preparare
- Rupeti biscuitii cu
cacao in bucati, dupa care macinati-i fin intr-un robot.
- Topiti untul si
turnati-l peste biscuitii macinati.
- Amestecati
totul bine. Tapetati cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu inel
detasabil si ungeti bine cu unt interiorul formei.
- Turnati amestecul de unt si biscuiti in
forma, dupa care cu ajutorul unui pahar presati biscuitii pe fundul
vasului.
- Tapetati si peretii formei de tort, presati
biscuitii bine cu ajutorul unei linguri.
- Dati forma
de tort la frigider si pregatiti umplutura.
- Intr-un castron mic hidratati gelatina in 4
linguri cu apa. Intr-un castron incapator amestecati crema de branza, ricotta,
mascarpone si zaharul pudra.
- Adaugati extractul de
vanilie si esenta de rom. Amestecati bine. Topiti cu grija gelatina pe
baie de abur, luati 3 linguri din compozitia de branza si incorporati in
gelatina topita.
- Turnati amestecul de
branza si gelatina peste restul de branza din castronul cel mare si amestecati
bine avand grija sa nu se faca cocoloase.
- Mixati frisca lichida
si adaugati-o amestecului de branza. Impartiti amestecul de branza in 3 parti egale.
- Scoateti
forma de tort de la frigider si turnati in ea prima parte din amestecul de branza.
- Dati la frigider
pentru 15 minute pentru a se intari usor compozitia. Intre timp, adaugati
fulgii de ciocolata peste a doua parte de amestec de branza si
amestecati.
- Turnati amestecul cu fulgi de ciocolata peste
primul strat de branza, nivelati si dati din nou la frigider.
-Pregatiti mousse-ul de ciocolata: amestecati frisca
lichida cu zaharul intr-o craticioara pe care o asezati pe aragaz.
-Aduceti frisca lichida la punctul de fierbere si
stingeti focul.
- Adaugati ciocolata neagra si cacaoa si amestecati
totul pentru a obtine o compozitie omogena.
- Lasati compozitia sa se raceasca, dupa care
adaugati coniacul.
- Amestecati bine
si obtineti un deliciu de crema.
- Amestecati crema de ciocolata cu a treia parte de crema de branza.
- Scoateti forma de tort de la frgider si turnati
amestecul de ciocolata.
- Nivelati bine si dati forma din nou la frigider
pentru 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
- Scoateti
cheesecake-ul din forma de tort si asezati-l pe platoul de servit, avand grija
sa indepartati si hartia de copt de pe fundul tavii.
- Intr-un ibric,
aduceti la punctul de fierbere 200 ml apa
- . Stingeti focul.
- Puneti ciocolata alba
intr-o punguta, legati punguta la gura si scufundati-o in apa fierbinte pana ce
toata ciocolata s-a topit.
- Taiati cu foarfeca punguta la un colt. Trasati
linii de ciocolata alba peste cheesecake.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu