joi, 6 noiembrie 2014

Placinta de dovleac cu aluat fraged

Ingrediente


·         6 linguri zahăr
·         14 linguri ulei
·         24-25 linguri făină
·         1 ceaşcă lapte
·         1 plic  zahăr vanilat
·         1 praf de copt
·         sare
·         pentru umplutură:
·         1 dovleac
·         200 g
·         3 linguri zahăr
·         1 linguriţă scorţişoară
·         coaja rasă de lămâie

Mod de preparare
- Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă.
- Adaugi treptat uleiul, laptele, făina, praful de copt şi un praf de sare.
-  Frămânţi bine şi laşi aluatul deoparte.(nu se lasa la dospit)
- Cureţi dovleacul, îl dai pe razatoare, amesteci compoziţia cu zahărul, scorţişoara, nuca maruntita şi coaja de lămâie şi căleşti totul.
- Imparţi coca în două şi întinzi două foi.
- Asezi o foaie în tava unsă cu ulei sau unt, aşezi umplutura şi acoperi cu a doua foaie.

- înţepi foaia cu furculiţa şi dai la cuptor. Când s-a copt, scoţi plăcinta şi o laşi la răcit, o pudrezi cu zahăr vanilat şi o tai în pătrate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu