Ingrediente
·
6 linguri zahăr
·
14 linguri ulei
·
24-25 linguri făină
·
1 ceaşcă lapte
·
1 plic zahăr vanilat
·
1 praf de copt
·
sare
·
pentru umplutură:
·
1 dovleac
·
200 g
·
3 linguri zahăr
·
1 linguriţă scorţişoară
·
coaja rasă de lămâie
Mod de preparare
- Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până
devine spumă.
- Adaugi treptat uleiul, laptele, făina, praful
de copt şi un praf de sare.
- Frămânţi bine şi laşi aluatul deoparte.(nu se lasa la dospit)
- Cureţi dovleacul, îl dai pe razatoare,
amesteci compoziţia cu zahărul, scorţişoara, nuca maruntita şi coaja de lămâie
şi căleşti totul.
- Imparţi coca în două şi întinzi două foi.
- Asezi o foaie în tava unsă cu
ulei sau unt, aşezi umplutura şi acoperi cu a doua foaie.
- înţepi foaia cu furculiţa şi dai la cuptor.
Când s-a copt, scoţi plăcinta şi o laşi la răcit, o pudrezi cu zahăr vanilat şi
o tai în pătrate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu