vineri, 14 noiembrie 2014

Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente
  • Blat:
  • -300 g faina
  • -100 g zahar pudra
  • -un praf de copt
  • -3 lingurite cacao
  • -2 oua
  • -cca 75-100 g smantana
  • Crema de nuca de cocos:
  • -6 albusuri
  • -200 g zahar tos
  • -cca150 g nuca de cocos
  • Crema de vanilie:
  • -6 galbenusuri
              ·         -250 g zahar tos
              ·         -4 linguri de faina
              ·         -400 ml lapte
  • -200 g unt
  • -vanilie
  • Pt.decor
  • 40 -50g  ciocolata alba si nuca de cocos

Mod de preparare
- Pentru blat,se amesteca toate ingredientele,pt.a se obtine un aluat,care se poate intinde cu sucitorul;aluatul obtinut,se da la frigider cca 30 minute.

- In timpul acesta,se face crema de nuca de cocos:albusurile se bat spuma,se pune zaharul;se bate in continuare;albusul se va intari,mai mult,iar zaharul se topeste;pe urma,se adauga nuca de cocos si cu o lingura de lemn se amesteca usor,pt. a se omogeniza.
 
- Dupa aceea,scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2.Jumatate se intinde si se pune intr-o tava(de cca30/20),unsa cu unt(margarina),apoi,peste,se pune crema de nuca de cocos.Peste crema de nuca de cocos,uniformizata,se pune a 2-a jumatate de aluat(intins,in prealabil).

- Tava se da la cuptorul incins,la foc mediu,cca 30-35 minute.

- Apoi,cand este gata(se incearca cu scobitoarea),se lasa sa se raceasca.
- Cand e rece,se pune,deasupra,crema de vanilie( mod de preparare :galbenusurile,zaharul,vanilia,faina si laptele, fierb pe aburi,pana ce compozitia se ingroasa(se mesteca tot timpul);aceasta compozitie se strecoara(sa nu aiba coaja de vanilie);dupa aceea se lasa la racit,mestecand tot timpul.

- Dupa ce e rece,se pune peste untul, o lingura,incetul cu incetul.Aceasta crema o intindem peste prajitura.

- Se pune(peste crema de vanilie),ciocolata rasa (din abundenta)si nuca de cocos,apoi se da la rece,cel putin 2-3 ore.

-Se taie bucati(dreptunghiulare),nu f.mari si se serveste.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu