Ingrediente
- Blat:
- -300 g faina
- -100 g zahar pudra
- -un praf de copt
- -3 lingurite cacao
- -2 oua
- -cca 75-100 g smantana
- Crema de
nuca de cocos:
- -6 albusuri
- -200 g zahar tos
- -cca150 g nuca de cocos
- Crema de vanilie:
- -6 galbenusuri
·
-250
g zahar tos
·
-4
linguri de faina
·
-400
ml lapte
- -200 g unt
- -vanilie
- Pt.decor
- 40 -50g ciocolata alba si nuca de cocos
Mod de preparare
- Pentru blat,se amesteca toate ingredientele,pt.a se obtine
un aluat,care se poate intinde cu sucitorul;aluatul obtinut,se da la frigider
cca 30 minute.
- In timpul acesta,se face crema de nuca de cocos:albusurile
se bat spuma,se pune zaharul;se bate in continuare;albusul se va intari,mai
mult,iar zaharul se topeste;pe urma,se adauga nuca de cocos si cu o lingura de
lemn se amesteca usor,pt. a se omogeniza.
- Dupa aceea,scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in
2.Jumatate se intinde si se pune intr-o tava(de cca30/20),unsa cu
unt(margarina),apoi,peste,se pune crema de nuca de cocos.Peste crema de nuca de
cocos,uniformizata,se pune a 2-a jumatate de aluat(intins,in prealabil).
- Tava se da la cuptorul incins,la foc mediu,cca 30-35 minute.
- Apoi,cand este gata(se incearca cu scobitoarea),se lasa sa
se raceasca.
- Cand e rece,se pune,deasupra,crema de
vanilie( mod de preparare :galbenusurile,zaharul,vanilia,faina si laptele, fierb pe aburi,pana ce compozitia se ingroasa(se
mesteca tot timpul);aceasta compozitie se strecoara(sa nu aiba coaja de vanilie);dupa
aceea se lasa la racit,mestecand tot timpul.
- Dupa ce e rece,se pune peste untul, o lingura,incetul cu incetul.Aceasta crema o
intindem peste prajitura.
- Se pune(peste crema de vanilie),ciocolata rasa (din abundenta)si nuca de cocos,apoi
se da la rece,cel putin 2-3 ore.
-Se taie bucati(dreptunghiulare),nu f.mari si se serveste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu