Ingrediente
·
1 piept de pui
·
500 g ciuperci
·
3-4 linguri ulei de masline
·
50 g unt
·
150 g branza gorgonzola (cu mucegai)
·
150 ml smantana
·
sare si piper sau condimente pentru carne de pui
·
piper alb
Mod
de preparare
- Pieptul de
pui il taiem in felii, nu foarte subtiri, si il condimentam cu sare si piper
sau condimente pentru carne de pui.
- Punem la
incins gratarul, apoi punem pieptul de pui si il frigem bine pe ambele parti.
- Intre timp
pregatim ciupercutele cu sos gorgonola.
- Punem
ciupercile la calit intr-o tigaie in care am incins cateva linguri de ulei de
masline. Le lasam pana ce sosul, pe care acestea si-l vor lasa, va scadea si
apoi le prajim un pic si le dam de pe foc.
- In timp ce se
calesc ciupercile, putem face sosul. Intr-o craticioara punem la foc mic 50 g
de unt.
- Dupa ce
acesta s-a topit, adaugam branza gorgonzola faramitata, cat putem de marunt si
150 ml de smantana, de preferat smantana pentru gatit. Amestecam bine pana ce
se omogenizeaza si se topeste branza.
- Condimentam
cu piper alb, sare nu mai este necesar sa ii punem, datorita branzei destul de
sarate.
- Lasam cateva
clocote amestecand in continuu, apoi adaugam ciupercile. Le mai lasam
aproximativ 5 minute si le putem lua de pe foc.
- Pe o farfurie intinsa punem bucatile de piept de pui si
peste ele punem ciupercile cu sos gorgonzola.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu