vineri, 11 iulie 2014

Piept de pui cu ciuperci si sos gorgonzola

Ingrediente
·         1 piept de pui
·         500 g ciuperci
·         3-4 linguri ulei de masline
·         50 g unt
·         150 g branza gorgonzola (cu mucegai)
·         150 ml smantana
·         sare si piper sau condimente pentru carne de pui
·         piper alb
Mod de preparare
- Pieptul de pui il taiem in felii, nu foarte subtiri, si il condimentam cu sare si piper sau condimente pentru carne de pui.
- Punem la incins gratarul, apoi punem pieptul de pui si il frigem bine pe ambele parti.
- Intre timp pregatim ciupercutele cu sos gorgonola.
- Punem ciupercile la calit intr-o tigaie in care am incins cateva linguri de ulei de masline. Le lasam pana ce sosul, pe care acestea si-l vor lasa, va scadea si apoi le prajim un pic si le dam de pe foc.
- In timp ce se calesc ciupercile, putem face sosul. Intr-o craticioara punem la foc mic 50 g de unt.
- Dupa ce acesta s-a topit, adaugam branza gorgonzola faramitata, cat putem de marunt si 150 ml de smantana, de preferat smantana pentru gatit. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si se topeste branza.
- Condimentam cu piper alb, sare nu mai este necesar sa ii punem, datorita branzei destul de sarate.
- Lasam cateva clocote amestecand in continuu, apoi adaugam ciupercile. Le mai lasam aproximativ 5 minute si le putem lua de pe foc.

- Pe o farfurie intinsa punem bucatile de piept de pui si peste ele punem ciupercile cu sos gorgonzola.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu