marți, 8 iulie 2014

Musaca cu vinete si carne

Ingrediente
·     Vinete - 2-3 mai lungi
         Carne de porc- 500 g
        Ceapa - 4
      Untura - 3 linguri
        Oua  - 4
        Patrunjel  - 2 legături
       Rosii- 500 g
       Cascaval- 350 g
       Ardei Capia- 6-8
       Sare
       Piper
       Usturoi - 1 cățel
      Smantana- 100 g
      Faina - 50 g


Mod de preparare:
- Toci carnea, tai mărunt ceapa și razi cașcavalul. Coci ardeii capia (proas­peţi, congelaţi, la borcan), îi cureți și îi desfaci în șuvițe. Opărești roșiile și le decojești. Tai verdeața mărunt. Tai vinetele felii în lungime, le sărezi și le lași 15-20 de minute la scurs.
- Prăjești ușor feliile de vinete și le scurgi de excesul de ulei. Ungi cu ulei un vas yena mai adânc și așezi feliile de vinete, în lungime, ca o căptușeală. Călești ceapa și pui carnea tocată, apoi le înăbuși împreună, picurând din când în când câte puțină apă rece. Când e gata, lași la răcit puțin și dai încă o dată amestecul prin mașina de tocat.
- Amesteci compoziția cu 1 ou și cu 1 gălbenuș, cu verdeața tocată mărunt, usturoi, sare și piper. Împarți compoziția în 3. Pui o parte din carne pe fundul bolului, uniform. Peste carne, așezi felii de roșii și presari un praf de sare. Deasupra lor așezi șuvițele de capia pe care le-ai împărțit în 3 grămezi. Peste ele așezi cașcaval ras, împărțit în două grămezi.
- Urmează carnea tocată, roșiile, ardeii (toate din a doua grămadă) și cașcavalul rămas. Așezi ultimul strat de carne peste cașcaval, apoi roșiile rămase și ardeii capia rămași. Cu feliile de vinete prăjite rămase acoperi straturile. Deasupra poți pune felii de roșii.
- Dai musacaua la cuptor până începe să se coacă, moment în care torni sosul din oul bătut cu făina și smântâna, presărat cu cașcaval ras.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu