joi, 24 iulie 2014

Tort din piscoturi cu crema de piersici

Ingrediente 
 
  -  300 g piscoturi,
    -  200 g mascarpone,
    - 300 g smantana pentru frisca,
    - 4-5 linguri zahar pudra,
    - 10 g gelatina,
     - esenta de vanilie,
     -  1 compot de piersici.

Mod de preparare :

       -  Piersicile se scot din compot si se taie in felii subtiri.
- Gelatina se inmoaie in 50 ml compot si se topeste pe baie de aburi, se lasa putin sa se raceasca, apoi se amesteca cu piersicile.
- Se bate smantana cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
- Se amesteca mascarpone cu frisca, esenta de vanilie si piersicile.
- Se tapeteaza o forma rotunda cu folie alimentara si se aseaza straturi alternante cu piscoturi inmuiate in compot de piersici, si crema cu mascarpone. Ultimul strat sa fie de frisca.
- Tortul se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore, sa se inchege bine, apoi se rastoarna pe platou.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu