Ingrediente
- 600 ml de smantana dulce
- 600 ml de smantana dulce
- 2 linguri de zahar
- 1
baton de vanilie
- 1/2
plic gelatin
- 500 g zmeura
- 80 g
zahar pudra
- putin
suc de lamaie
Mod de preparare
1. Inmoaie gelatina in apa rece, iar apoi scobeste miezul de la vanilie.
Mod de preparare
1. Inmoaie gelatina in apa rece, iar apoi scobeste miezul de la vanilie.
2. Fierbi
smantana, in care ai adaugat in prealabil vanilia si zaharul. Lasi sa fiarba
pana observi cum cantitatea se reduce pana la 500 ml.
3. Scoate
vanilia si adauga gelatina amestecand pana ce se topeste.
4. Toarna
smantana fiarta in forme. Forme pe care le-ai trecut inainte pe sub un jet de
apa rece, apoi pune-le la frigider,
acoperite, pentru cel puţin 4 ore.
5. Amesteca zmeura cu zaharul pudra si lasa sa stea circa 30 minute si apoi paseaza-le cu mixerul si trece-le prin sita.
6. Adauga
suc de lamaie. Acopera vasul si pune-l la rece.
7. Pentru
a scoate crema de smantana din forme, desprinde masa cu un cutit usor de pe
margine, pune formele intr-un vas cu apa fiarta, iar apoi rastoarna pe farfurie.
8. In
final, orneaza cu sosul de zmeura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu