Ingrediente:
§
6 păstrăvi
§
4 cepe roșii
§
100 g unt
§
½ l vin alb
§
100 g ciuperci champignion mici
§
200 g smântână
§
1 lingură făină sau amidon
§
1 legătură de pătrunjel
§
1 lămâie
§
sare
§
piper
§
nucșoară
Mod
de preparare:
1. Cureți păstravii, le scoți
branhiile, îi speli bine și îi usuci cu un șervet uscat.
2. Cureți ciupercile, le speli și le
stropești cu zeama de lămâie. Topești 1 lingură de unt într-o tigaie și călești
ciupercile pentru 2-3 minute, amestecând.
3. Cureți ceapa și o toci mărunt. O
călești într-un vas mai mare, cu o lingură de unt topit, până devine aurie.
Adaugi păstrăvii, vinul Riesling, ciupercile, presari sare, piper și nucșoară
și acoperi vasul cu o folie de aluminiu. Introduci vasul în cuptorul cald, la
foc mediu, pentru 20 minute.
4. Scoți peștele pe un platou, cu
ciupercile în jur și le păstrezi calde. Strecori sosul rămas și îl scazi pe
foc, apoi adaugi făina amestecată cu smântâna și mai lași pe foc pentru câteva
clocote. Când sosul s-a îngroșat, stingi focul și încorporezi untul
rămas.
5. Stropești păstrăvii cu acest sos
și presari cu verdeața tocată. Servești peștele cu garnitură
de cartofi natur sau orez fiert si lamaie, dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu