Ingrediente:
- 300 g penne sau alte paste scurte
- 8 felii subtiri de bacon
- cascaval/parmezan
pentru sosul pesto:
- 75 g seminte de pin
- 100 g frunze de busuioc
- 500 g parmezan
- 200 ml ulei de masline
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Pregăteşte pastele conform
instrucţiunilor de pe pachet. Intre timp, prepară sosul pesto. Incinge o tigaie
mică şi rumeneşte fără ulei seminţele de pin, cel mult 2 minute, până îşi
eliberează aroma. Apoi adaugă uleiul de măsline extravirgin, împreună cu restul
ingredientelor pentru sos, într-un blender şi mixează până obţii un sos omogen
şi parfumat. Asezonează după gust.
Intr-o tigaie încinsă, fără
ulei, rumeneşte feliile de bacon, până devin crocante. După ce au fiert, adaugă câteva linguri de pesto, feliile de bacon şi amestecă
până când toate pastele sunt acoperite de sos. Presara apoi cascaval sau parmezan ras dupa preferinta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu