luni, 1 septembrie 2014

Paste cu sos pesto

Ingrediente:
  • 300 g penne sau alte paste scurte
  • 8 felii subtiri de bacon
  • cascaval/parmezan
pentru sosul pesto:
  • 75 g seminte de pin
  • 100 g frunze de busuioc
  • 500 g parmezan
  • 200 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare:
Pregăteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Intre timp, prepară sosul pesto. Incinge o tigaie mică şi rumeneşte fără ulei seminţele de pin, cel mult 2 minute, până îşi eliberează aroma. Apoi adaugă uleiul de măsline extravirgin, împreună cu restul ingredientelor pentru sos, într-un blender şi mixează până obţii un sos omogen şi parfumat. Asezonează după gust.
Intr-o tigaie încinsă, fără ulei, rumeneşte feliile de bacon, până devin crocante. După ce au fiert, adaugă câteva linguri de pesto, feliile de bacon şi amestecă până când toate pastele sunt acoperite de sos. Presara apoi cascaval sau parmezan ras dupa preferinta. 
Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu