Ingrediente:
·
1 pui
·
5-6 roşii bine
coapte
·
5-6 ardei grasi
·
2 căpăţâni de
usturoi
·
1-2 ardei iute (
opţional)
·
sare grunjoasă
·
pătrunjel proaspăt
sau leuştean, la alegere
Mod de preparare:
1.Se curăţă bine puiul, se spală în apă rece şi
se înjumătăţeste pe osul pieptului. Dacă avem pui mai mici la trup, pot fi
lăsaţi întregi.
2. Se presară din belşug sare grunjoasă pe
discul fierbinte şi se pune carnea la copt. Se întoarce din când în când să se
rumenească bine puiul. Lângă pui se adaugă roşiile, ardeii grasi şi eventual
ardeiul iute.
3. După ce s-a rumenit puiul, se taie
bucăţi şi se pune într-o cratiţă. Se pun peste el roşiile coapte şi pasate cu furculiţa,
ardeii copti şi usturoiul feliat sau zdrobit cu presa. Se îneacă cu apă
fierbinte.
4. Se gustă, se potriveşte cu sare dacă mai
este nevoie şi se aromează cu verdeaţă. Se căpăceşte cratiţa şi se lasă
acoperită cca. 20 minute să se armonizeze aromele şi gusturile.
Tradiţional se mănâncă cu mămăligă caldă şi
merge înviorată cu un pahar de vin roşu.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu