duminică, 14 septembrie 2014

Saramura de pui olteneasca

Ingrediente:
·         1  pui
·         5-6 roşii bine coapte
·         5-6 ardei grasi
·         2 căpăţâni de usturoi
·         1-2 ardei iute ( opţional)
·         sare grunjoasă
·         pătrunjel proaspăt sau leuştean, la alegere

Mod de preparare:
1.Se curăţă bine puiul, se spală în apă rece şi se înjumătăţeste pe osul pieptului. Dacă avem pui mai mici la trup, pot fi lăsaţi întregi.
2. Se presară din belşug sare grunjoasă pe discul fierbinte şi se pune carnea la copt. Se întoarce din când în când să se rumenească bine puiul. Lângă pui se adaugă roşiile, ardeii grasi şi eventual ardeiul iute.
3. După ce s-a rumenit puiul, se taie bucăţi şi se pune într-o cratiţă. Se pun peste el roşiile coapte şi pasate cu furculiţa, ardeii copti şi usturoiul feliat sau zdrobit cu presa. Se îneacă cu apă fierbinte.
4. Se gustă, se potriveşte cu sare dacă mai este nevoie şi se aromează cu verdeaţă. Se căpăceşte cratiţa şi se lasă acoperită cca. 20 minute să se armonizeze aromele şi gusturile.
Tradiţional se mănâncă cu mămăligă caldă şi merge înviorată cu un pahar de vin roşu. 

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu