INGREDIENTE:
·
600 g
spanac;
·
5 oua;
·
250 g
branza dulce sau urda;
·
500 g
foi de placinta;
·
100 g
unt sau margarina;
·
500 g
piept pui;
·
2-3
catei usturoi sau o legatura verde de usturoi;
·
piper;
·
sare;
·
1/2
legatura patrunjel;
Mod de
preparare:
1.
Alegi spanacul, il speli si il oparesti in apa usor sarata. Intr-un alt vas,
pui la fiert pieptul de pui.
2. Dupa
ce scurgi spanacul fiert, il toci marunt. Tai carnea in bucati si o dai prin
masina de tocat. Amesteci spanacul cu patru oua batute, usturoiul pisat, branza
dulce sau urda, carnea, sare si condimente dupa gust.
3. Ungi
o tava cu unt. Ungi pe rand jumatate din foile de placinta, cu unt topit. Le
suprapui in tava, intinzi uniform umplutura si acoperi restul de foi, unse cu
unt topit.
4. Ungi
foaia de deasupra cu oul batut ramas si o crestezi din loc in loc, cu un cutit
bine ascutit, in vederea unei portionari mai usoare.
5. Coci
placinta in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 30 minute. O servesti
fie calda, fie rece, presarata cu patrunjel tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu