joi, 25 septembrie 2014

Pogacele cu masline si sunca

Ingrediente
·         300 ml lapte
·         200 ml apa minerala
·         200 ml ulei
·         un cub  de drojdie
·         o lingura de zahar cu care frecati drojdia
·         o lingura de sare
·         faina cat curpinde,aproximativ 800g
pentru umplut.
·         masline taiate felii
·         bucati de salam, sunca
·         un galbenus pentru uns pe deasupra
·         mac, susan

Mod de preparare
1.Intr-un bol puneti ingredientele de la aluat si framantati pana obtineti un aluat  elastic, ferm nelipicios. Lasati-l sa dospeasca o ora maxim.
2.Luati cate o bucatica de aluat, de marimea unui ou si intideti-o usor cu sucitorul sau cu mana. Puneti pe ea bucati de masline, sunca sau salam si impaturiti in doua, usor. Presati cu mana pentru a se inchide ca un buzunar.
Ungeti cu galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte si presarati deasupra mac sau susan. Coaceti in tava, peste hartie de copt, la foc moderat 30 minute.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu