miercuri, 11 iunie 2014

Dovlecei cu carne si cascaval afumat

Ingrediente:
- 500 g carne macinata (porc + vita)
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 6 dovlecei
- 1 doza de rosii pasate
- ulei de masline
- sare, piper negru
- frunze de busuioc
- oregano
- 200 g cascaval afumat
Mod de preparare:
-Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit in putin ulei de masline. 
-Cand ceapa e transparenta, se adauga carnea tocata. Se amesteca in timp ce se prajeste.
-Cand carnea e rumena, adaugati rosiile, frunzele de busuioc si oregano; amestecati si lasati sa fiarba putin, pana se ingroasa sosul. Sarati si piperati dupa gust.
-Intre timp, pregatiti dovleceii, care se spala, li se taie coada si se taie in jumatate pe lungime. Scoateti cu o lingurita miezul. Miezul se toaca si se pune la prajit, intr-o tigaie cu o lingurita de ulei de masline, pana devine auriu. Sarati si piperati dupa gust. 
-Se adauga sosul de carne cu rosii; se amesteca si se mai lasa 1-2 minute pe foc.
-Pregatiti o tava de copt si tapetati-o cu hartie de copt. Se umplu dovleceii si se presara cascavalul ras deasupra; se dau la cuptor la 170° C (foc moderat) timp de 20-30 minute. Sunt gustosi si calzi si reci.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu