vineri, 27 iunie 2014

Tort cu crema mascarpone si visine

Ingrediente:
  • 250 grame biscuiţi digestivi
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri cremă de ciocolată (Nutella, Finetti)
  • 350 ml smântână dulce (sau frişcă)
  • 200 grame cremă de brânză dulce(se gaseste in comert)
  • 500 grame mascarpone
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri gelatină (granule)
  • 5-6 linguri zahăr pudră
    pentru sirop
  • 1 cană de zahăr tos
  • 2 căni de vişine fără sâmburi (sau 1 cană de vișine şi una de fragi)
  • 3 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
- Ungeţi un inel de patiserie sau o tava de tort cu pereti detasabili (23-26 cm) cu puţin ulei.
  - Topiţi untul şi ciocolata (pe un vas bain-marie) sau în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.
- Zdrobiţi biscuiţii într-un robot de bucătărie (mixer) sau cu ajutorul unui sucitor (merdenea) de lemn.
- Amestecaţi biscuiţii cu untul şi ciocolata.
- Turnaţi amestecul în tavă şi nivelaţi-l, prin presare uşoară, cu dosul unei linguri.
- Introduceţi tava la rece.
- Încălziţi laptele şi adăugaţi gelatina. Lăsaţi să se înmoaie şi şi să se răcească.
- Bateţi smântâna dulce sau frişca.
     - Adăugaţi crema de brânză, zahărul pudră şi mascarpone, amestecând uşor cu    o lingură.
      - Încorporaţi gelatina topită şi răcită.
      - Turnaţi amestecul de bânză peste blat şi nivelaţi-l uşor. Scuturaţi uşor tava pentru uniformizare.
       - Introduceţi tava la rece pentru 3 ore.
- Puneţi la fiert 1 cană de zahăr cu 1 cană de apă.
- Adăugaţi zeama de lămâie.
- Lăsaţi să fiarbă siropul timp de 15 minute la foc mic şi adăugaţi vişinele.
- Mai fierbeţi 10 minute şi luaţi siropul de pe foc.
- Se decoreaza tortul cu visinele din sirop,puteti pune chiar si sirop deasupra,daca l-ati lasat sa scada destul si s-a ingrosat.
Atentie!!! Siropul cu care decorati tortul trebuie mai intai racit,altfel crema se topeste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu