Ingrediente:
Pentru blat:
- 8 oua
- 120 g. zahar
- 80 g. faina
- 20 g. amidon
- 30 g. cacao
Pentru crema:
- 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)
- 400 g. iaurt
- 150 g. zahar
- 1 borcan compot de cirese (580 ml.)
- 300 ml. frisca lichida
- zahar pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
- Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale, amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor.
Pentru blat:
- 8 oua
- 120 g. zahar
- 80 g. faina
- 20 g. amidon
- 30 g. cacao
Pentru crema:
- 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)
- 400 g. iaurt
- 150 g. zahar
- 1 borcan compot de cirese (580 ml.)
- 300 ml. frisca lichida
- zahar pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
- Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale, amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor.
-Adaugati faina, amidon,
cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula (nu cu
mixerul).
-Turnati compozitia intr-o tava intinsa, unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt
-Coaceti 10-12 minute.Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate.
-Desfaceti borcanul cu cirese.
-Turnati compozitia intr-o tava intinsa, unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt
-Coaceti 10-12 minute.Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate.
-Desfaceti borcanul cu cirese.
-Asezati o jumatate de blat
intr-o forma tapetata cu folie transparenta (pentru ca folia sa adere bine,
stropiti forma cu apa). Insiropati blatul cu siropul preferat
-Inmuiati foile de gelatina in apa rece.
-Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc (aveti grija, amestecul nu trebuie sa fiarba). Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.
-Inmuiati foile de gelatina in apa rece.
-Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc (aveti grija, amestecul nu trebuie sa fiarba). Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.
-Amestecati iaurtul cu
zaharul, turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor.
-Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.
-Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata, puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata.
-Lasati la frigider peste noapte;,crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa.
-Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.
-Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata, puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata.
-Lasati la frigider peste noapte;,crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa.
- Ornati cu frisca si
cirese dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu