miercuri, 18 iunie 2014

Prajitura cu cirese si crema de iaurt

Ingrediente: 
Pentru blat:
- 8 oua
- 120 g. zahar
- 80 g. faina
- 20 g. amidon
- 30 g. cacao


Pentru crema:
- 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)
- 400 g. iaurt
- 150 g. zahar
- 1 borcan compot de cirese (580 ml.)
- 300 ml. frisca lichida
- zahar pudra, pentru ornat 

Mod de preparare:

- Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale, amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor.

-Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula (nu cu mixerul).

-Turnati compozitia intr-o tava intinsa, unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt

-Coaceti 10-12 minute.Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate.

-Desfaceti borcanul cu cirese.

-Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta (pentru ca folia sa adere bine, stropiti forma cu apa). Insiropati blatul cu siropul preferat

-Inmuiati foile de gelatina in apa rece.

-Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc (aveti grija, amestecul nu trebuie sa fiarba). Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.

-Amestecati iaurtul cu zaharul, turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor.

-Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.

-Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata, puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata.

-Lasati la frigider peste noapte;,crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa.

- Ornati cu frisca si cirese dupa preferinta.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu