marți, 13 mai 2014

Clatite cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente:

1. Aluat clatite:


  • 1 ou
  • 1 lingură făină cu vârf
  •  ulei
  • un praf de sare 
  • 1 pahar cu lapte rece (100 ml)

Mod de preparare:
• Se amestecă oul cu făină
• Se adaugă laptele şi sarea, şi se bat bine împreună
• Se lasă să respire 1 sfert de oră
• O tigăiţă de tablă, cu coada lungă, se unge cu ulei şi se încinge pe foc iute
• Se scurge uleiul într-o cănită, să rămână doar o peliculă pe tigaie, se pune iar pe foc
• Se agită pasta (cu polonicul) şi se umple cam o jumătate de polonic de zeamă la o tigăiţă de20-25 cm diametru
• Se toarnă şi se joacă pasta până acoperă tot fundul tigăii încinse
• Când s-a desprins de tablă (o mai ajutăm pe margini) clătita se întoarce cu un cuţit lat (sau prin aruncare, cine poate)
• Se lasă să se rumenească până joacă-n tigaie şi se varsă în farfurie.
Umplutura:
  • piept de pui fara piele si os – 1kg
  • ciuperci albe – ½  kg
  • marar – o legatura
  • ceapa alba – una mai mare
  • 300 g smantana
  • 3-4 catei de usturoi si un pic de marar taiat fin.

Mod de preparare:
Se taie ceapa si mararul cat mai marunt si se trag in putin ulei (sau unt).
Se adauga pieptul de pui taiat cubulete mici si se rumeneste putin, apoi se adauga ciupercile taiate felioare subtiri. Se poate pune un pic de sare si piper sau Delikat.
Daca ciupercile nu vor lasa suficienta apa se mai adauga putina supa de pui si se lasa la fiert  la foc mic cam 15- 20 min.
Se face o pasta de usturoi frecand usturoiul zdrobit cu putina sare si ulei pana se cremuieste. Se adauga peste pasta de usturoi smantana amestecand pana se incorporeaza complet iar la sfarsit se taie marunt mararul si se pune in aceasta compozitie.
Se scurge de supa fiertura de pui si ciuperci si se pastreaza intr-un bol.
Peste ciuperci si pui, cat sunt inca calde, se pune jumatate din sosul de smantana si se amesteca bine.Se sareaza si se pune piper dupa gust.
Compozitia se ruleaza in clatite iar peste acestea se pune restul de sos de smantana.
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu