marți, 20 mai 2014

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Ingrediente:
Blat :
8 albusuri
200 g zahar
5 lg faina
100 g mac
100 g ciocolata
Crema :
8 galbenusuri
100 g zahar
200 ml lapte
3 lg faina
200 g unt
Mod de preparare :
-Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la final faina amestecata cu macul si nuca de cocos. 
-Compozitia o intindem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru circa 20 de minute
-Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava.
-Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi peste ele adaugam faina dizolvata in laptele rece. Crema o punem pe aburi pana cand se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca.
-Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema de oua racita. Omogenizam , apoi intindem crema peste blat.
-Punem prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem taia si servi. Cine doreste poate presara peste crema ciocolata rasa.




.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu