Pentru foi:
faina 500g
zahar pudra 100g
ulei 6 lg
oua 3buc
praf de copt - o lingurita
Pentru crema:
lapte 0.5l
faina 100g
margarina Rama 250g
zahar pudra 250g
lamaie 1buc
Mod de preparare:
- Se amesteca laptele, ouale, zaharul si apoi se adauga uleiul.
- Peste aceasta compozitie se adauga faina pana se obtine un aluat si incepe sa se framante.
- Acesta se imparte in trei parti egale, iar fiecare parte se intinde si se coace pe spatele tavii de aragaz, unsa in prealabil cu margarina.
- Asa se procedeaza pentru fiecare foaie.
- Crema se face astfel: se amesteca faina cu laptele, bine de tot, pentru a nu se forma cocoloase.
- Aceasta compozitie se pune pe foc si se amesteca continuu, separat se freaca margarina cu zaharul, si cand compozitia s-a racit se adauga peste acestea.
- Se pune coaja si zeama de la o lamaie.
- Apoi, pe un platou sau tava intinsa se pune o foaie de prajitura, crema si tot asa.
- Se presara zahar pudra pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu