miercuri, 28 mai 2014

Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente:
Pentru foi:
faina 500g
zahar pudra 100g
ulei 6 lg
oua 3buc
praf de copt - o lingurita
Pentru crema:
lapte 0.5l
faina 100g
margarina Rama 250g
zahar pudra 250g
lamaie 1buc


 Mod de preparare:

  1. Se amesteca laptele, ouale, zaharul si apoi se adauga uleiul.
  2. Peste aceasta compozitie se adauga faina pana se obtine un aluat si incepe sa se framante.
  3. Acesta se imparte in trei parti egale, iar fiecare parte se intinde si se coace pe spatele tavii de aragaz, unsa in prealabil cu margarina.
  4. Asa se procedeaza pentru fiecare foaie.
  5. Crema se face astfel: se amesteca faina cu laptele, bine de tot, pentru a nu se forma cocoloase.
  6. Aceasta compozitie se pune pe foc si se amesteca continuu, separat se freaca margarina cu zaharul, si cand compozitia s-a racit se adauga peste acestea.
  7. Se pune coaja si zeama de la o lamaie.
  8. Apoi, pe un platou sau tava intinsa se pune o foaie de prajitura, crema si tot asa.
  9. Se presara zahar pudra pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu