joi, 15 mai 2014

Prajitura Krantz

Ingrediente:
Blat:
10 albusuri
250 gr zahar pudra
300 gr miez nuca
6 linguri faina 
Crema:
10 galbenusuri
150 gr zahar pudra
300 gr unt
Krantz:
100 gr zahar tos
100 gr miez nuca
Mod de preparare:
- Intr-un vas batem cele 10 albusurile spuma tare. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. 
- Macinam miezul de nuca si il punem peste albusurile batute. Omogenizam cu ajutorul unei spatule. Se adauga faina, putin cate putin si incorporam.
- Tapetam tava cu dimensiune de 25*35 cu hartie de copt. 
- Impartim aluatul in trei parti egale si intindem o parte in tava pe hartie de copt, dupa care il nivelam cu o spatula. Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe margine. Coacem toate trei blaturile si le lasam deoparte sa se raceasca pe hartie.
- Intr-un vas batem galbenusurile cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Punem galbenusurile pe foc si amestecam continuu pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si lasam sa se raceasca.
- Intr-un vas batem spuma untul si incorporam crema de galbenusuri rece, putin cate putin pana obtinem o crema consistenta.
- Se intoarec blatul si se desprinde de hartia de copt de pe blat. Asezam primul blat pe o tava.
- Crema o impartim in trei parti egale. Intindem o parte peste primul blat in strat uniform. Continuam astfel si ultimul strat de crema il vom pune deasupra, peste ultimul blat.
- Intr-o cratita caramelizam zaharul tos. Sa aveti grija sa nu il ardeti fiindca va deveni amar. Cand zaharul este caramelizat adaugam nucile si mai lasam 1 minut pe foc amestecand astfel incat toate nucile sa fie trecute prin caramel. 
Intindem in strat subtire pe o hartie de copt nucile caramelizate si le lasam sa se raceasca. Le rupem bucati. Le macinam apoi la robot si presaram deasupra prajiturii, acoperind in intregime stratul de crema. 
- Se pune la frigider pentru cateva ore. Le taiem in bucati egale cu un cutit bine ascutit.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu