500 g ciuperci
1 cubulet de unt (15 g)
1/2 de telina
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
2 linguri rase amidon
600 ml supa (1/3 din cantitate se poate inlocui cu lapte)
piper
1/2 lingurita de cimbru
Mod de preparare:
- se taie cubulete ceapa si telina.
- intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml.
- se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida.
- se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa.
- se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute.
- se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala.
- se pune cimbrul si restul de supa.
- se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin.
- se potriveste de sare si piper.
- se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema.
- daca este prea groasa se mai adauga supa sau lapte.
- se serveste calda.
* Cu usturoiul se prepara mujdeiul cu care se drege supa optional.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu