miercuri, 14 mai 2014

Supa crema de ciuperci

Ingrediente:
500 g ciuperci
1 cubulet de unt (15 g)
1/2 de telina
ceapa medie
1 catel de usturoi
2 linguri rase amidon
600 ml supa (1/3 din cantitate se poate inlocui cu lapte)
piper
1/2 lingurita de cimbru


Mod de preparare:
- se taie cubulete ceapa si telina
- intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml. 
- se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida. 
- se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa
-  se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute.
 - se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala. 
 -  se pune cimbrul si restul de supa
 - se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin. 
 - se potriveste de sare si piper.
 - se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema.
-  daca este prea groasa se mai adauga supa sau lapte. 
 - se serveste calda.
* Cu usturoiul se prepara mujdeiul cu care se drege supa optional.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu