miercuri, 7 mai 2014

Prajitura rapida in foi de napolitana

Ingrediente:
2 foi de napolitana
200 ml lapte
80 g zahar
2 linguri de cacao
50 g ciocolata cu lapte
200 g unt
250 g biscuiti
100 g nuci sau migdale maruntite
100 g stafide
1 esenta de rom


Mod de preparare:
    1. Macinam biscuitii, de preferat la robot ca sa fie cat mai fini.
    2. Punem laptele la fiert cu zaharul si ciocolata rasa.
    3. Cand laptele s-a incalzit bine, dam vasul deoparte si adaugam untul taiat cuburi sa se topeasca mai usor.
    4. Amestecam biscuitii cu cele 2 linguri de cacao, nuca maruntita si stafidele.
    5. Turnam amestecul de mai sus peste laptele cald.
    6. Omogenizam bine compozitia si o turnam peste o foaie de napolitana.
    7. Punem deasupra a doua foaie si o presam bine, avand grija sa nivelam marginile.
    8. Dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o taiem romburi.
Sfat*   Ca sa se preseze uniform, e bine sa asezati o tava cu ceva greu peste prajitura atunci cand o bagati la frigider.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu