2 foi de napolitana
200 ml lapte
80 g zahar
2 linguri de cacao
50 g ciocolata cu lapte
200 g unt
250 g biscuiti
100 g nuci sau migdale maruntite
100 g stafide
1 esenta de rom
- Macinam biscuitii, de preferat la robot ca sa fie cat mai fini.
- Punem laptele la fiert cu zaharul si ciocolata rasa.
- Cand laptele s-a incalzit bine, dam vasul deoparte si adaugam untul taiat cuburi sa se topeasca mai usor.
- Amestecam biscuitii cu cele 2 linguri de cacao, nuca maruntita si stafidele.
- Turnam amestecul de mai sus peste laptele cald.
- Omogenizam bine compozitia si o turnam peste o foaie de napolitana.
- Punem deasupra a doua foaie si o presam bine, avand grija sa nivelam marginile.
- Dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o taiem romburi.
Sfat* Ca sa se preseze uniform, e bine sa asezati o tava cu ceva greu peste prajitura atunci cand o bagati la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu