vineri, 2 mai 2014

Piept de rata cu sos de portocale

Ingrediente:
2 buc piept de rata (aprox 300g fiecare)
Sare, piper
2 lingurite de miere
15 g unt
3-4 linguri sherry dulce Nectar PX sau Solera Oloroso

Pentru sos:
1 portocala
150 g frisca lichida pentru gatit sau o smantana mai grasa
sare, piper, miere

Mod de preparare:

-Pieptul de pui se spala, apoi sterge si se freaca bine cu sarea si piperul proaspat macinat.

-Punem o tigaie la incins fara a adauga grasime. Asezam pieptul de pui cu pielea in jos (in prealabil am intepat pielea din loc in loc). Prajim carnea pentru aproximativ 6 minute. Intoarcem pieptul de rata si il prajim si pe partea cealalta, tot cam 6 minute.

-Cu putin timp inainte de a se praji carnea de tot, ungem pielea acesteia cu miere. 

-Adaugam untul in tigaie. 

-Stropim carnea cu sherryul dulce de jerez, dupa care o scoatem din tigaie si o punem deoparte pe o farfurie incalzita acoperind-o cu un capac.

Pentru sos:
 -Se spala portocala in apa fierbinte. 

-Se sterge bine, se rade coaja, iar sucul obtinut din stoarcerea ei se adauga in sosul din tigaie (in prealabil am indepartat stratul de grasime care s-a adunat la suprafata).

 -Adaugam si coaja rasa de portocale, iar mai apoi si smantana. Sosul se incalzeste la flacara mica. 

-Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si miere. Se va servi alaturi de carne.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu