miercuri, 19 martie 2014

Tochitura dobrogeana

Ingrediente:


- 1 kg carne de porc;
- 50 ml ulei;
- 2 foi de dafin;
- 10 – 15 boabe de piper;
- 2 cani cu apa;
- 1 pahar cu vin rosu;
- 3 linguri pasta de rosii;
- 1 capatana usturoi;
- sare;
- boia de ardei;
- piper macinat;


Mod de preparare:

- Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.









- Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste,iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
- Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
Sugestie*

Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou oua" ochi" si branza rasa .







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu