sâmbătă, 5 aprilie 2014

Baclava

Ingrediente:
esenta rom  200 mlapa plata  200 mlscortisoara  2 linguritecocos  10 linguritezahar  250 gfoi placinta  350 gmiez nuca  300 gmiere  150 g
Mod de preparare
Se macina marunt nucile. 

Se impart foile in trei parti. Pentru o baclava bine legata, este preferabil ca cea de-a doua parte de foi sa fie mai mica, ea fiind cea care intra la mijloc;

Se amesteca nucile cu scortisoara;

Amestecul de nuci si scortisoara se imparte in doua farfurii diferite; 

Se ia prima treime de foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie.

Se pune o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi.

Se ia acum a doua treime de foi si se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand peste fiecare margarina.

Peste a doua transa de foi se adauga a doua jumatate de nuci si apoi se pune cea de-a treia treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte.

Se pune tava cu foi timp de 40 minute la frigider.

Cat timp tava sta la frigider, se incalzeste bine cuptorul.

Se scoate tava de la frigider dupa terminarea celor 40 minute si se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale.

Dupa portionare, se pune tava la cuptor si se tine pentru 30 minute.

Se verifica daca s-a rumenit si apoi se scoate.

In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul.

Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot.

Se stinge apoi focul si se adauga esenta de rom.

Atunci cand baclavaua este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform.

Se pastreaza putin sirop pentru atunci cand se serveste.

Se lasa sa se raceasca si cand a ajuns la temperatura camerei se pune la frigider.

Se serveste rece, punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop.

Este preferabil ca peste fiecare portie de baclava sa se toarne putin praf de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu