luni, 14 aprilie 2014

Cozonac cu ciocolata

Ingrediente

700 g faina
1 plic drojdie uscata
1 praf de sare
150 g zahar
3 galbenusuri
1 ou
60 g unt
5 linguri ulei
200 ml lapte
coaja rasa de portocale
zeama de portocala


Umplutura
nutella
Uns
1 galbenus
1 plic zahar vanilat
2 linguri lapte
Mod de preparare
Amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala.
Laptele il amestecam cu untul moale la temperatura camerei, uleiul si adaugam treptat peste faina, framantam o coca nelipicioasa si elastica. Acoperim si lasam la crescut 1 ora.
Dupa care impartim coca in doua, intindem cate o foaie dreptunghiulara si o ungem cu nutella (la temperatura camerei), o rulam cat mai strans si repetam si cu a doua bucata.
Impletim amandoua suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam 30 minute la dospit.
Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si zaharul vanilat si dam la cuptor pana se rumeste frumos la foc mic spre mediu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu