vineri, 18 aprilie 2014

Stufat de miel cu ceapa verde

Ingrediente:
750 g carne de miel
 40 fire de ceapă verde
 20 fire de usturoi verde
 50 g untură
 o lingură de făină
30 ml ulei
 30 ml oțet
 4 linguri de bulion
 sare, piper.

Mod de preparare:
- Carnea de miel se curăță și se porționează, după care se prăjește ușor în untură. 
- Ceapa și usturoiul se curăță de mustăți, se spală și se înnoadă fiecare fir în parte, cu buclă. 
- Firele de ceapă și de usturoi trebuie să fie foarte fragede, ca să se poată înnoda ușor. Dacă sunt mai groase și mai bătrâne, atunci întâi se opăresc ușor, ca să devină mai flexibile. Se călesc și ele puțin în untura în care s-a prăjit carnea. 
- Într-o cratiță mai mare se pune întâi uleiul, apoi firele de ceapă și de usturoi și peste ele carnea.      -- Bulionul de roșii se subțiază cu apa, apoi se adaugă în el oțetul, se dizolvă făina și se toarnă în cratiță. 
- Se adaugă sare, piper și dacă e nevoie, încă puțină apă.
-  După ce a început să fiarbă, se ia vasul de pe ochiul de aragaz și se trece în cuptor, la foc mic, să fiarbă pe îndelete și să scadă sosul suficient.
- Cand sosul s-a mai ingrosat,se scoate oala de la cuptor.
Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu