vineri, 18 aprilie 2014

Ciorba de miel ardeleneasca

Ingrediente:
1 kg carne de miel
1 morcov mare
2 cepe
1 bucata pastarnac
1 telina mica
1 legatura leustean
3 linguri orez
3 galbenusuri
1 foaie dafin
300 g smantana
50 ml otet de mere
sare, piper




Mod de preparare:

- Carnea de miel o tai bucati si o speli bine in apa rece. O pui la fiert intr-o oala cu trei litri de apa si cand da in fiert aduni spuma formata sau schimbi apa. 

- Lasi sa fiarba 10-15 minute, dupa care adaugi ceapa tocata marunt, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea mare. Lasi pana cand legumele sunt aproape fierte.

- Adaugi orezul spalat bine, foaia de dafin si mai lasi pana cand totul este fiert. 
- Condimentezi cu sare si piper dupa gust. 
- Amesteci galbenusurile cu smantana intr-un castron mai mare, iei cu polonicul zeama din supa si pui peste ele, amestecand cu un tel pana ajunge la temperatura supei.

- Torni continutul din castron in oala, dupa ce ai oprit focul si acresti cu otet dupa gust. 

- Adaugi leusteanul tocat marunt si acoperi oala timp de 10 minute ca sa se aromatizeze.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu