1 kg carne de miel
1 morcov mare
2 cepe
1 bucata pastarnac
1 telina mica
1 legatura leustean
3 linguri orez
1 morcov mare
2 cepe
1 bucata pastarnac
1 telina mica
1 legatura leustean
3 linguri orez
3
galbenusuri
1 foaie dafin
300 g smantana
50 ml otet de mere
sare, piper
1 foaie dafin
300 g smantana
50 ml otet de mere
sare, piper
- Carnea de miel o
tai bucati si o speli bine in apa rece. O pui la fiert intr-o oala cu trei
litri de apa si cand da in fiert aduni spuma formata sau schimbi apa.
- Lasi sa
fiarba 10-15 minute, dupa care adaugi ceapa tocata marunt, morcovul, telina si
pastarnacul date pe razatoarea mare. Lasi pana cand legumele sunt aproape
fierte.
- Adaugi orezul spalat bine, foaia de dafin si mai lasi pana cand totul este
fiert.
- Condimentezi cu sare si piper dupa gust.
- Amesteci galbenusurile cu
smantana intr-un castron mai mare, iei cu polonicul zeama din supa si pui peste
ele, amestecand cu un tel pana ajunge la temperatura supei.
- Torni continutul din castron in oala, dupa ce ai oprit focul si acresti cu otet
dupa gust.
- Adaugi leusteanul tocat marunt si acoperi oala timp de 10 minute ca
sa se aromatizeze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu