duminică, 27 aprilie 2014

Prajitura Deliciu

Ingrediente:
Blat:
7 albusuri,
200 gr zahar,
2 linguri pesmet,
4 linguri nuca macinata,
2 linguri faina,
un praf de sare
300 gr nuca taiata si prajita o punem peste hartia de copt in tava , apoi turnam compozitia de la blat. Batem albusurile cu sarea, adaugam zaharul in ploaie, amestecam ingredientele uscate intr-un bol si apoi le incorporam in blat. Coacem blatul si apoi cand este inca caldut il intoarcem invers si il ungem cu 300 gr nutella. 


Crema :

7 galbenusuri,
10 linguri zahar,
7 linguri lapte,
500 ml frisca,
15-20 biscuiti
cafea indulcita.
Mixam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele, le punem la foc mic si amestecam bine pana obtinem o crema pufoasa.  O lasam la racit . Batem frisca si o amestecam cu crema. 
Peste nutella intindem 2/3 din crema , apoi un rand de biscuiti inmuiati in cafea indulcita.Peste randul de biscuiti intindem restul de crema.

Pentru decor: presaram capucino sau nuca macinata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu