vineri, 11 aprilie 2014

Tagliatelle cu fructe de mare

Ingrediente:
160 g tagliatelle proaspete
250 g creveti cruzi, decorticati
1 lingura de ulei de masline extra virgin
2 catei de usturoi, tocati marunt
1/2 ardei iute
1 ceapa mica, tocata
1/3 cana cu vin alb
1/2 cutie de rosii (circa 120 g), tocate
1 lingurita de unt
cateva frunze de busuioc proaspat, tocat
sare
piper negru, proaspat macinat
salata verde, pentru servit (optional)
vin alb, sec si rece (Chardonnay sau Riesling)
Mod de preparare:
Se fierb pastele in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg bine.
Intre timp se incinge 1/2 lingura de ulei la foc mediu, intr-o tigaie mare. Se asezoneaza crevetii cu sare si piper si se adauga in tigaie, impreuna cu usturoi si ardei iute. Se prajesc pana ce se fac roz-portocalii. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.
Se adauga restul de ulei in tigaie. Dupa ce se incinge se adauga ceapa, se sareaza ca sa lase apa, si se gateste 2 minute, la foc mediu. Se toarna vinul in tigaie si se amesteca, racaind toate reziduurile caramelizate de pe fundul tigaii. Se mijoteaza lichidul (fierbere molcoma la foc mic), pana ce se reduce la jumatate.
Se adauga rosiile, untul si crevetii. Se amesteca 1 minut, pana ce crevetii sunt calzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu