miercuri, 30 aprilie 2014

Inghetata de capsune de casa

Ingrediente:
3 galbenusuri
250 ml lapte
1 lingurita amidon
250 ml frisca lichida
100 g zahar
500 g capsuni curatate de codite
1 plic zahar vanilat


Mod de preparare:
-Capsunile se curata de codite, se pun intr-un bol impreuna cu 50 g zahar si se dau la frigider.

- Intre timp se pregateste crema din cele 3 oua, impreuna cu restul de 50 g zahar peste care se adauga treptat laptele si lingurita de amidon. Se pun la foc si se fierb pana incep sa se ingroase.Se lasa sa se raceasta. 

-Frisca se bate cu mixerul. Capsunele se scot din frigider si se zdrobesc cu mixerul vertical.

-Cele trei preparate se amesteca.

-Rezulta o crema fina care se da la congelator pentru cateva ore.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu