miercuri, 16 aprilie 2014

Terina de pui cu ciuperci si verdeturi (Drob de pasare)

Ingrediente:
500 g ficat de pui
6 linguri ulei de floarea soarelui
500 g pipote si inimioare de pui
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura usturoi verde
o legatura patrunjel
o cutie mare de ciuperci
6 oua(dintre care trei sa fie fierte bine)
o felie de paine inmuiata in lapte
sare si piper negru macinat
3 linguri de mustar
 Mod de preparare:
1.     Se pun la fiert intr-o craticioara cu apa putin sarata pipotele si inimioarele, apoi se  scurg bine de apa. Ficateii spalati si scursi bine de apa, se calesc in putin ulei, apoi se scot intr-o strecuratoare si se lasa  sa se scurga de surplusul de ulei. Se pregateste un bol incapator si se captuseste cu hartie de copt o tava de cozonac mare, apoi se dau prin masina de tocat, alternandu-le, ficateii usor prajiti, inimioarele si pipotele fierte, ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul proaspat, ciupercile bine scurse de apa si felia de paine inmuiata in lapte si scursa bine.
2.    Se adauga  ouale si se amesteca bine compozitia, cu mana. Se potriveste compozitia cu  sare si piper negru macinat.
3.    Jumatate din compozitie se aseaza in tava de cozonac, deasupra se aseaza ouale fierte tare, apoi se  aseaza deasupra lor si restul de compozitie.
4.    La sfarsit, se unge suprafata drobului cu mustar.
5.    Se introduce  tava la cuptor, unde se lasa aproximativ 40 minute, la foc mediu, pe raftul de mijloc al cuptorului.
     Deasupra se formeaza o crusta rumena si apetisanta.
     Se lasa drobul in tava in care s-a copt pana s-a racit bine, apoi se  taie felii groase de doua    degete.
             Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu