500 g ficat de pui
6 linguri ulei de floarea soarelui
500 g pipote si inimioare de pui
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura usturoi verde
o legatura patrunjel
o cutie mare de ciuperci
6 oua(dintre care trei sa fie fierte bine)
o felie de paine inmuiata in lapte
sare si piper negru macinat
3 linguri de mustar
Mod de preparare:
1. Se pun la fiert intr-o
craticioara cu apa putin sarata pipotele si inimioarele, apoi se scurg
bine de apa. Ficateii spalati si scursi bine de apa, se calesc in putin ulei,
apoi se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de surplusul de
ulei. Se pregateste un bol incapator si se captuseste cu hartie de copt o tava
de cozonac mare, apoi se dau prin masina de tocat, alternandu-le, ficateii usor
prajiti, inimioarele si pipotele fierte, ceapa verde, usturoiul verde,
patrunjelul proaspat, ciupercile bine scurse de apa si felia de paine inmuiata
in lapte si scursa bine.
2.
Se adauga ouale si se amesteca bine compozitia, cu mana.
Se potriveste compozitia cu sare si piper negru macinat.
3.
Jumatate din compozitie se aseaza in tava de cozonac, deasupra
se aseaza ouale fierte tare, apoi se
aseaza deasupra lor si restul de compozitie.
4.
La sfarsit, se unge suprafata drobului cu mustar.
5.
Se introduce tava la
cuptor, unde se lasa aproximativ 40 minute, la foc mediu, pe raftul de mijloc
al cuptorului.
Deasupra
se formeaza o crusta rumena si apetisanta.
Se lasa drobul in tava in care s-a copt
pana s-a racit bine, apoi se taie felii
groase de doua degete.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu